Menukaart


Ons menu is met liefde samengesteld door onze chef. Onze keuken heeft een menu gecreëerd op basis van authentieke Mexicaanse recepten. Op basis van jarenlange ervaring in de Mexicaanse keuken en geïnspireerd door Mexicaanse topkoks worden de gerechten met veel passie bereidt. Alle producten worden dagelijks vers ingekocht of uit ons kruidentuintje gehaald, de koks van Cantina gebruiken geen kant-en-klare producten. Alles voor de ultieme Mexicaanse smaak en beleving. Mocht u er vragen over hebben, stel deze dan gerust.

Alle gerechten met een * achter de naam zijn vegetarisch.

Entradas Frias


  • Guacamole de ‘Plaza de Pescado’ *
    4.50

    Overheerlijke avocadopuree met tortilla chips.

  • Tortilla con salsa *
    4.00

    Schaaltje warme tortillachips met een tomatensalsa.

  • Aceitunas *
    4.00

    Portie groene en zwarte olijven.

  • Pan con aïoli *
    4.00

    Brood met traditionele knoflookmayonaise.

  • Tortilla sin salsa *
    2.50

    Schaaltje warme tortilla chips zonder saus.

  • Jamón serrano
    5.50

    Serranoham met meloen

  • Plato de entradas
    13.50

    Proeverij voor 2 personen: bestaande uit aïoli met brood, poppers jalapeños, albóndigas, serranoham en guacamole met tortilla chips.

Entradas Calientes


  • Poppers Jalapeños *
    7.50

    Met roomkaas gevulde jalapeño-pepers met een guajillosaus.

  • Chorizo ‘Rosario’
    6.50

    Sappig en lekker pittige chorizoworstjes met TEX-MEX saus.

  • Albóndigas
    6.50

    Pittige gehaktballetjes in tomatensaus.

  • Alitas de pollo
    6.50

    Gewoon lekkere kippenvleugeltjes.

  • Gambas al ajillo
    7.50

    Overheerlijke scampi’s in olijfolie met verse knoflook en Spaanse pepers. Geserveerd met brood of tortilla’s.

  • Nachos pequeños *
    7.50

    Kleine schotel tortilla chips gegratineerd met kaas en geserveerd met stukjes pittige tomaat en pepertjes.

  • Mazorca
    5.00

    Hele maïskolf van de grill met zure room.

  • Tortilla con chorizo
    6.50

    Knapperige bloemtortilla gegratineerd met kaas, gevuld met pittige chorizo, zure room en tomaat.

  • Tortilla con pollo
    6.50

    Knapperige bloemtortilla gegratineerd met kaas, gevuld met gegrilde kip, zure room en tomaat.

  • Tortilla con queso *
    6.50

    Knapperige bloemtortilla gegratineerd met kaas, gevuld met zure room en tomaat.

Sopas


  • Sopa de albóndigas
    5.00

    Pittige tomatensoep met gehakt en verse prei.

  • Sopa de elote *
    4.50

    Romige maïssoep naar origineel Mexicaans recept.

Combinaciones


  • Combinación ‘Cantina Mexicana’
    17.50

    Een grote schotel met een taco gevuld met kip, een enchilada met rundergehakt gegratineerd met kaas, een taquito met gestoofde kip en een mals biefstukje van de grill. Geserveerd met guacamole, rijst, bonen.

  • Plato vegetariano ‘Santa Fé’ *
    17.50

    Een grote schotel met een taco met paddenstoelen en roquefortsaus, een enchilada met paprika gegratineerd met kaas, gevulde jalopeño-pepers en gefrituurde uienringen. Geserveerd met guacamole, rijst, bonen.

Combos Y Solos


Je Mexicaanse hoofdgerecht is gegratineerd met kaas en wordt geserveerd met salade, Mexicaanse rijst, ‘black turtlebeans’, guacamole en zure room. 

  • Dos de los siguientes platos
    16.50

    (twee van onderstaande gerechten samen op 1 bord)

  • Uno de los siguientes platos
    14.95

    (één keuze uit onderstaande gerechten)

  • Taco de trio

    Krokant gebakken maïsmeel tortilla gevuld met kip of gehakt.

  • Taco ‘Gringo’ *

    Maïsmeel tortilla gevuld met paddenstoelen en roquefortsaus of paddenstoelen én verse groenten met roquefortsaus.

  • Enchilada con picadillo

    Zachte maïsmeel tortilla gevuld met gekruid rundergehakt of kip, overdekt met een milde tomatensaus en kaas.

  • Enchilada ‘Suizas’ *

    Zachte maïsmeel tortilla gevuld met verse paprika, bedekt met jalapeño-kaassaus en kaas.

  • Tostada de mi madre

    Goudbruin en krokant gebakken tarwebloem tortilla gevuld met kip of gehakt.

  • Tostada ‘Vegetariano’ *

    Goudbruin en krokant gebakken tarwebloem tortilla gevuld met paddenstoelen en roquefortsaus of paddenstoelen en verse groenten met roquefortsaus

Burritos


Een grote tarwebloem tortilla, met naar keuze één van de onderstaande vullingen. Deze worden geserveerd met salade, rijst, zure room en ‘black turtlebeans’.

  • Con carne
    16.50

    Met pittig rundergehakt, ‘black turtlebeans’ en verse tomaten. Gegratineerd met kaas.

  • Con pollo
    16.50

    Met gestoofde kip, ‘black turtlebeans’ en verse tomaten. Gegratineerd met kaas.

  • Quesadillas *
    16.00

    Met paprika, ui, roquefortsaus en Jalapeño-kaassaus. Gegratineerd met kaas

  • Con pescados
    16.00

    Met garnalen, krab en tonijn. Gegratineerd met kaas.

  • Frijoles
    16.00

    Met een mix van gemalen 'black turtlebeans', paprika, ui en jalapeño-kaassaus. Gegratineerd met kaas.

  • Brotar *
    15.00

    Met diverse soorten paddenstoelen, roquefortsaus en gegratineerd met Jalapeño-kaassaus.

Tortilla?


Tortilla’s zijn zachte pannenkoekjes waarvan wij in de ‘Cantina’ twee soorten gebruiken, de maïs- en tarwetortilla. Hier kun je lezen op welke manieren wij ze verwerken:

De maïsmeel tortilla

De maïsmeel tortilla is donkerder, geler en heeft een uitgesproken smaak. Wij bereiden de maïsmeel tortilla op de volgende manieren:
  • De maïsmeel tortilla wordt in een U-vorm gebogen en gefrituurd. Nadat hij is afgekoeld, wordt hij gevuld en in een heteluchtoven verwarmd (grotendeels krokant).

  • De maïsmeel tortilla wordt in stukken gesneden en gefrituurd in arachideolie tot chips.

  • De maïsmeel tortilla wordt gevuld met ingrediënten, overgoten met een saus en in de oven verwarmd (zacht).

De tarwebloem tortilla

De tarwebloem tortilla is lichter van kleur en heeft een minder uitgesproken smaak. De tarwebloem tortilla kan door ons op de volgende manieren worden bereid:
  • Als de enchilada, maar van een tarwebloem tortilla en dan in een grote versie (zacht).

  • De tarwebloem tortilla gebruikt zonder verdere bereiding, bijvoorbeeld bij de ‘Fajitas’.

  • De tarwebloem tortilla wordt gefrituurd in de vorm van een bakje en later gevuld.

Ensaladas


  • Mexico *
    5.00

    Gemengde salade van tomaat, verse avocado, rode ui en mais.

  • Salmon
    6.50

    Salade van verse avocado, gerookte zalm, kappertjes en rode ui.

Platos Tradicionales


  • Chimichanga *
    16.00

    Laagjes maïsmeel tortilla’s gevuld met gehakt, tomatensaus en zure room of gevuld met oesterzwammen, champignons, maïs, paprika, tomatensaus en zure room. Beide gegratineerd met kaas. Geserveerd met salade, guacamole en rijst.

  • Nachos ‘Toluca’ *
    15.00

    Schotel met warme tortilla chips, naar keuze met kaas of gekruid rundergehakt of kip, gegratineerd met kaas en bestrooid met stukjes gemarineerde tomaat, guacamole, zure room en rijkelijk bedekt met ijsbergsla. Geserveerd met rijst en bonen.

  • Tostaditas a la ‘Guadalajara’ *
    15.00

    Een tarwebloem tortilla gevuld met kip of rundergehakt of kaas, overgoten met guajillosaus. Verder bevat het gerecht knapperige groenten, gesmolten kaas, bonen, ijsbergsla en zure room.

Pescados Y Mariscos


  • Salmón
    19.00

    Gegrilde zalmfilet met salade, friet en hollandaisesaus.

  • El Emperador
    18.50

    Lekker in de pan, op de huid gebakken doradefilets. Geserveerd met rijst, salade en een mango, paprika en koriander salsa.

  • Gambas
    19.50

    Grote 'BlackTiger'  garnalen in verse knoflook gebakken. Geserveerd met friet, salade en knoflooksaus.

Fajitas A La ‘Mexicana’, Nuestra Especialidad!


De ‘Fajitas’ worden geserveerd met uitjes, paprika en een stuk maïskolf in een sissend pannetje, geroosterde tarwebloem tortilla’s en salade met guacamole en zure room. Deze tortilla’s kun je zelf vullen en met de handen eten. Voor € 1 serveren we er een bakje heerlijke geraspte kaas bij.

  • Puerco y Bife
    19.50

    Malse stukjes varkenshaas en reepjes biefstuk van de grill.

  • Bife a la ‘Mexicana’
    19.50

    Malse reepjes biefstuk van de grill.

  • Con pollo
    18.00

    Sappige reepjes kipfilet van de grill.

  • Gambas
    19.50

    Overheerlijke garnalen uit de pan.

  • Vegetariano
    17.50

    Verschillende verse groentes gebakken in de pan.

Comida Tipica Charra


  • Plato mixto
    23.00

    Ruim 400 gram verschillende soorten vlees van de grill: biefstuk, spare ribs, kipfilet en varkenshaas. Geserveerd met friet, salade en 2 sauzen

  • Ojo de Costilla
    19.00

    Een sappige rib-eye van 275 gram, van de grill. Geserveerd met friet, salade en een saus naar keuze.

  • Entrecote
    18.00

    Een malse kalfsentrecote (200 gr). Geserveerd met een aardappelgratin, salade en een saus naar keuze.

  • Sauzen

    champignonroomsaus, bandarillasaus, knoflooksaus, guajillosaus.

  • Costillas de la ‘Costa Mexicana’
    17.00

    Onze befaamde spareribs, op geheel eigen wijze bereidt met ketjap en kaneel. Geserveerd met friet, salade, tomatensaus en knoflooksaus.

    Ben je een grote eter: Costillas más grande, 19.00! 

  • Filete de puerco
    17.00

    Botermalse varkenshaas met champignonroomsaus, salade en friet.

Acompanamientos


  • Arroz o frίjoles negros *
    2.00

    Rijst of bonen.

  • Tortillas *
    2.50

    Drie geroosterde tarwebloem tortilla’s.

  • Papas fritas *
    3.00

    Portie friet

  • Mazorca pequeña *
    2.50

    Halve maïskolf van de grill met zure room.

  • Gratinado de patatas *
    3.00

    Aardappelgratin.

Menu Para Ninos


  • Costillas menos grande
    8.50

    Een kleine portie van onze beroemde spareribs, klaargemaakt met ketjap en kaneel. Geserveerd met friet, mayonaise, een salade van vers fruit en appelmoes.

  • Speedy Gonzales
    7.50

    Kleine biefstuk met friet, mayonaise, salade van vers fruit en appelmoes.

  • Bocadillo de torero
    7.00

    Broodje hamburger met friet, mayonaise, appelmoes en salade van vers fruit.

  • Don Quijote
    6.00

    Vleeskroket met friet, appelmoes, mayonaise en een salade van vers fruit

  • Ay! Caramba
    6.00

    Malse kipfilet van de grill met friet, appelmoes, mayonaise en een salade van vers fruit.

  • Taco para Niños
    7.00

    Krokant gebakken maïsmeel tortilla gevuld met kip of gehakt of met paddenstoelen en roquefortsaus of paddenstoelen en verse groenten met roquefortsaus

  • Enchilada para Niños
    7.00

    Zachte maïsmeel tortilla gevuld met gekruid rundergehakt of kip of
    verse paprika, bedekt met jalapeño- kaassaus

Als je niño liever iets echt Mexicaans wil proberen, kunnen we bijna ieder gerecht van de kaart aanpassen naar een geschikt portie voor de kleine fijnproever.

Postres


  • Plátanos borrachos de Yucatán
    15.00

    Royaal dessert voor de echte toetjesfanaat: een keuze voor jou gemaakt, uit al onze desserts. Ook leuk met zijn tweeën!

  • Copa de Frutas
    6.50

    Overheerlijk vers fruit.

  • Nuestres colores
    6.00

    Vanille- en aardbeienroomijs geserveerd met verse vruchten en slagroom.

  • Cheesecake
    5.50

    Orginele New Yorker cheesecake, gemaakt met roomkaas, op een krokante bodem. Geserveerd met een coulis van bosvruchten.

  • Chihuahua
    6.00

    De originele ‘Dame Blanche’: vanilleroomijs met warme chocoladesaus, geserveerd met slagroom.

  • Colima
    6.00

    Combinatie van bananen- en chocoladeijs, geserveerd met stukjes verse banaan, chocoladesaus en slagroom.

  • Torta de chocolate
    4.50

    Mexicaanse chocoladetaart op basis van cake, met slagroom. Uit eigen bakkerij en erg lekker voor bij de koffie!

    Mét een bol vanilleroomijs voor de echte snoeper (plus 1.00)!

  • Helado niño
    5.00

    Een kinderijsje van aardbei- en vanilleroomijs en discosprinkels, geserveerd met slagroom.

  • Tortilla dulce con canela
    4.00

    Gesuikerde puntjes tortilla met een frisse, romige kaneeldip.

  • Churros
    5.00

    Churros geserveerd met chocoladesaus en een bolletje vanilleroomijs.

Cantina y los niños.


Ooit zijn we, omdat onze gasten van het eerste uur niet alleen meer met hun grote liefde kwamen maar later ook hun kinderen meenamen, begonnen met het in huis halen van tekenpapier en kleurpotloden. Toen we in 1997 gingen verbouwen, hebben we in ons souterrain een hoek gereserveerd voor de kleintjes. Deze speelhoek hebben we destijds voorzien van speelgoed, spelletjes, boekjes en natuurlijk een kleine tv en een videorecorder. Maar jullie kinderen werden groter en wij kregen steeds meer gasten die hun kinderen meenamen. Daarom hebben wij halverwege 2006 een fors stuk van de kelder vrijgemaakt voor een grote kinderhoek. Deze is ingericht met tafelvoetbal, een grote TV met dvd-speler, grote legoblokken om je eigen huis mee te bouwen, speelkeukentje, een aankleedkussen en nog veel meer. De kleurplaten en potloden van weleer zijn er natuurlijk nog steeds. Nog een tip: als je met kinderen komt, kom dan bij voorkeur al aan het einde van de middag of vroeg in de avond. Het is dan nog niet zo druk in het restaurant en de kinderen hebben de ruimte.

Bioscoopmenu


Filmpje en wat eten, dat regelen wij voor jou. Je kunt nu bij Cantina Mexicana een driegangen keuzemenu krijgen inclusief een gratis bioscoopvoucher voor 25,-.

Hoe werkt het:
Je krijgt bij ons een speciaal biosmenu en een voucher voor de bioscoop.
Je kunt kiezen uit een voucher van:

Deze vouchers zijn ongeveer een jaar geldig.
Met deze vouchers kun je een kaartje voor een film bij de bovenstaande bioscopen halen.

Omdat wij alleen reserveren voor grote groepen is het aan te raden om op tijd te komen. Het beste kun je uitgaan van 2,5 tot 3 uur voor het diner.

Uitzonderingen:
- Op 3D films rust een toeslag.
- De voucher is niet geldig bij speciale voorstellingen.
- Het Biosmenu is niet geldig in combinatie met andere acties

© 2017 Cantina Mexicana. Gerealiseerd door